Translate

Het vogelhok

Het vogelverblijf is gelegen in de garage, deze is 10 meter lang en 5 meter breed. De lichtinval gebeurt via een raam en deur met hor, via deze hor verlucht ik in de zomer en winter het hok. Omdat de lichtinval te weinig is verlicht ik nog bij met acht TL lampen die via tijdschakelaars bediend worden evenals de schemerverlichting.

Op de vloer liggen tegels die gemakkelijk schoon te houden zijn. Er wordt niet bijverwarmd. De 39 broedkooien hebben een afmeting van 80cm breed op 40cm diep en 40cm hoog. Er zijn ook kooien die 60cm breed zijn. De kooien zijn vervaardigd uit watervaste triplex en zijn allemaal afgekit. Ze bezitten geen lade om ongedierte geen kans te geven.

Alle hokken zijn met tussenwanden voorzien die ik gemakkelijk kan verwijderen waardoor er vluchtjes van 2,40 meter lang ontstaan. Langs de rechterzijde van het hok staan vier vluchtjes om jonge vogels in op te vangen. Er staan ook nog 24 kooien van 30x30 om mans in te zetten of showvogels in onder te brengen.

Op de bodem gebruik ik fijn zaagsel dat stofvrij is, extra hygiënisch, vochtabsorberend en zacht. Omdat de kooien geen lade bezitten zijn deze eenvoudig te reinigen, dit vind ik wel een pluspunt.